BARIŞ BAŞAROL

Travis-Kissing in the Wind
“The Man Who” albümlerinin 20.yılını kutlayan Travis yakında gelecek olan, yeni albümlerinden “Kissing in the wind” adında bir şarkı yayınladı. İskoçlar’ın en tatlılarından Travisimiz yine geleneği bozmayıp; duygusal, alıp götüren, götürürken de sarıp sarmalayan nefis bir şarkı yapmış. Beni onların ilk dönemlerine götürdü bu şarkı! Resmen Travis’le beraber yaşlanıyoruz. Fran Healy abimizin naifliğine zaten diyecek bir şey yok. Bu şarkıyı Fran Healey’in yönettiği tatlı bir de kliple taçlandırmışlar. Ruhumuza iyi gelsin, afiyet olsun.

Bon Jovi-Unbroken
Shot Through The Heart
And You’re to Blame
You Give Love A Bad Name
Diye çığlıklar ata ata sevdik Bon Jovi’yi biz. Onlar da Metallica gibilerdi genelde sevmeyenleri olmazdı. Bir şekilde bir parçaları dokunmuştur hayatınıza. Yıllar yılları kovalarken yaşlandılar ve kopuşlar yaşadılar. Ama Bon Jovi hala üretiyor.”Broken” son şarkısı Reis Jovi’nin. Parça onların kalitesini mumla aratsa da geride kalan, bize yaşattıkları tüm güzel anıların hayaliyle beraber oturup dinlemelik. Umarız hep var olur ve hep üretir. Çocukken arkadaşlarla Bon Jovi çalıp söylediğimiz günlerin hatırına “Unbroken” ruhunuza iyi gelsin.

Ozzy Osbourne – Under The Graveyard
1979 Batı Hollywood diye başlıyor klip. Genç bir adam, Ozzy’nin gençliği olduğu çok açık. Black Sabbath’tan şutlandığı gün bir otele yerleşip bilimum zararlı şeylerle dağıttığını biraz internet araştırmasıyla gördüm. (Her şeyi bilemeyiz) Sharon Osbourne olmasaydı Ozzy baba şimdiye kadar Under The Graveyard’a akmıştı belkide. Her sağlıklı, yaşayan(en azından 27’yi deviren), üretebilen rock starın yanında güçlü bir kadın vardır tezi bir kez daha doğrulanmış oldu. Courtney Love’ı düşünürsek Ozzy şanslı adammış diye sevinebiliriz. Şarkı nefis, klip nefis, ekip nefis ve ötesi… Ozzy Osbourne harici Andrew Watt gitarda, Duff McKagan bas gitarda
Chad Smith davulda… Andrew Watt gitarlarda gayet yeterli, solosu da gayet kendine has ve istenileni vermiş. Aynı zamanda prodüktörüymüş parçanın, yeteneği bariz. Duff ile Chad reisleri konuşmaya bile gerek yok zaten. Nefis bir ruh beslemesi oldu benim için..Sizlerin de ruhuna iyi gelsin.